trouwcomponist logo

Zijn jullie het met elkaar eens?

Gezien vanuit het perspectief van een weddingplanner
Marcella van Dijk

10 december 2023

Een spelletje tijdens jullie avondfeest, klinkt leuk! Wat dachten jullie van een test of jullie het altijd met elkaar eens zijn. En waar jullie bruiloftsgasten niet alleen geëntertaind worden maar jullie ook beter leren kennen.

Most likely tag

Het spelletje waar ik het over heb heet most likely tag (vertaald: hoogstwaarschijnlijke benoeming) en is in Nederland ook bekend als het schoenenspel. Het spel komt uit Noord-Amerika. Hierbij wordt het bruidspaar op stoelen met de ruggen tegen elkaar aan gezet. Het bruidspaar krijgt elk een schoen van zichzelf en de wederhelft (vaak die ook op de bruiloft gedragen wordt, bij de dames vaak een pump, ballerina of een witte sneaker en bij de heren een nette, lage schoen. Maar dit hoeft natuurlijk niet!). Daarna worden er vragen gesteld waarbij het antwoord één van de twee is, en soms is het een vraag naar de mening van het bruidspaar.

Wat voorbeelden van vragen:

  • Wie besteld de meeste pakketjes?
  • Wie heeft de meeste schoenen?
  • Wie wordt het snelst dronken?
  • Wie moppert het meest?
  • Wie snurkt het hardst?

Natuurlijk mogen er ook vragen gesteld worden die iets pikanter zijn. Dit spel kan op de lachspieren werken, vooral als het spel later op de avond wordt gespeeld als iedereen de weg naar de bar al heeft gevonden.
Leuk is als de score wordt bijgehouden zodat jullie aan het einde kunnen zien hoevaak jullie het eens waren met elkaar.

Variaties

Dit spel is ook te spelen tijdens een huwelijksjubileum of andere gelegenheden.
Vinden jullie het niet fijn om jullie schoenen uit te trekken en degene die dit voor jullie georganiseerd heeft (bijvoorbeeld jullie ceremoniemeester of vrienden) heeft geen schoenen voor jullie meegenomen, dan kunnen jullie ook werken met jullie foto’s. Neem bijvoorbeeld een foto waar jullie beiden niet op jullie mooist opstaan. Of een foto van jullie favoriete kledingstuk (bijvoorbeeld jurk of pak) of de voorkeursuitspraak (hij/zij/hen). Werken met kleuren kan ook (bijvoorbeeld als jullie beiden een pak dragen met verschillende kleuren om dan bordjes te hebben met de kleur van jullie pakken). 
Of speel het spel andersom. Stel de vragen aan jullie bruiloftsgasten en kom er zo achter hoe jullie geliefden over jullie denken.

Het schoenenspel
Foto van Kaartje2go

Gaan jullie leuke spelletjes spelen tijdens jullie bruiloft? Of kiezen jullie juist voor een knalfeest met vette muziek? Wat jullie kiezen, veel plezier!

Bron:

Mostert, C. (2023, 31 augustus). Bruiloftspelletjes ideeën | De leukste tips voor spelletjes!. Geraadpleegd op 4 december 2023, van https://www.theperfectwedding.nl/blog/3980/bruiloft-spelletjes-ideeën

Klopt er iets niet aan de tekst? Mail dan naar marcella@trouwcomponist.nl