trouwcomponist logo

Wandelend trouwen

Gezien vanuit het perspectief van een weddingplanner
Marcella van Dijk

16 juli 2023

De Nijmeegse Vierdaagse vindt deze week plaats. Naast de Vierdaagse als wandelsportevenement zijn er ook de 4Daagse Feesten. Door het hele centrum van Nijmegen zijn er feestjes, optredens en andere leuke dingen te doen. Zeker een aanrader dus! Kunnen mensen ook lopend trouwen?

Wandelen is gezond

Waarschijnlijk weet iedereen dit: wandelen is gezond. Er wordt niet voor niets gezegd dat 10.000 stappen per dag moeten worden gezet voor een gezonde levensstijl. Het is goed voor je lijf, voor je geestelijke gezondheid én als je samen wandelt met je partner is het ook goed voor je relatie omdat er vaak diepere gesprekken ontstaan tijdens een wandeling.

Vierdaagse huwelijk

In 2019 ging er een koppel trouwen tijdens de Nijmeegse Vierdaagse tijdens hun tocht van 50km. Zij hadden elkaar ontmoet tijdens het sportevenement en hun verloving vond ook plaats op de startplek van de Vierdaagse, de Wedren. Hun trouwkleding bestond uit witte shirts en een donkerblauwe wandelbroek en rok. De volgende dag zouden ze hun echte trouwkleding aantrekken voor een kerkdienst en feest. Gefeliciteerd aan Linda en Paul voor hun bijzondere huwelijksvoltrekking en ik wens hen ook nog veel gezonde huwelijks-wandeljaren samen!

Wandelen en trouwen

Het bruidspaar dat trouwde tijdens de Nijmeegse Vierdaagse moest tijdens de plechtigheid stil blijven staan om het jawoord te geven en hun huwelijksakte te ondertekenen. Maar ervoor hebben ze al flink wat kilometers erop zitten en erna nog gewandeld, dus het is mogelijk. Als jullie echte hikers zijn die flinke afstanden afleggen of het helpt jullie zenuwen onder controle te houden, dan is het voor jullie misschien een mooie manier om het huwelijksbootje in te stappen. Ook kan wandelen voor mooie foto’s zorgen, overleg hierover met jullie fotograaf.

 

Lopen jullie de Nijmeegse Vierdaagse of komen jullie naar Nijmegen voor de Feesten? Ik wens de wandelaars veel succes en de feestgangers veel plezier! Voor wie nieuwsgierig is: ja, ik heb de Nijmeegse Vierdaagse twee keer uitgelopen met 40km.
Willen jullie wandelen of lopen integreren in jullie trouwdag? Wees lekker creatief hoe jullie dit willen, er zijn veel mogelijkheden te bedenken. Veel plezier met het plannen van jullie dag!

Bronnen:

Barendregt, L. (2019, 19 juli). Linda en Paul uit Grave trouwen tijdens de Vierdaagse: ’Pak en jurk zijn voor de volgende dag’. Geraadpleegd op 15 juli 2023, van  https://www.gelderlander.nl/vierdaagse/linda-en-paul-uit-grave-trouwen-tijdens-de-vierdaagse-pak-en-jurk-zijn-voor-de-volgende-dag~a5c8b7b1/

Doemges-Engelen, D. (z.d.). Tijd voor elkaar: ga samen wandelen!. Geraadpleegd op 15 juli 2023, van https://trouwen.nl/inspiratie/tijd-voor-elkaar-ga-samen-wandelen

Klopt er iets niet aan de tekst? Mail dan naar marcella@trouwcomponist.nl