trouwcomponist logo

Voor bedrijven en influencers

De Trouwcomponist werkt graag samen met bedrijven en influencers. 

VOF M&M Creative Concepts

De Trouwcomponist is onderdeel van M&M Creative Concepts.
Naast De Trouwcomponist vallen De Bruiloftsadviseur, M&M Music Studio, M&M Music Courses en Retro Formula onder VOF M&M Creative Concepts.

Het bedrijf De Trouwcomponist

De Trouwcomponist componeert op maat gemaakte muziek voor bruidsparen voor elk gewenst moment tijdens de bruiloft, bijvoorbeeld tijdens de ceremonie, openingsdans of de trouwfilm.

Werkwijze De Trouwcomponist

Eerst hebben De Trouwcomponist en het bruidspaar een kennismakingsgesprek. Hierin wordt het proces aan het bruidspaar uitgelegd en kan het bruidspaar vragen stellen. De Trouwcomponist stelt vragen over het bruidspaar, bijvoorbeeld over hoe ze elkaar hebben ontmoet, hoe de verloving liep, wat ze zo leuk vinden aan elkaar en wat voor hun het hoogtepunt was uit hun relatie. Ook bespreekt De Trouwcomponist de muzieksmaak van beide verloofden. We vragen bijvoorbeeld naar favoriete artiest, favoriet nummer of favoriete muziekinstrument. Ook wordt het bruidspaar gevraagd waar ze de muziek willen gebruiken tijdens hun bruiloft zodat daar rekening mee gehouden kan worden, of erin gezongen moet worden en welke taal de voorkeur heeft.
Na het ondertekenen van de overeenkomst begint De Trouwcomponist met schetsen die naar het bruidspaar worden gestuurd. Die mogen hun eerlijke mening geven waarna De Trouwcomponist de schets(en) aanpast aan de wensen van het bruidspaar. Dit blijft zo doorgaan tot een schets goedgekeurd wordt. Na het schetsen gaat De Trouwcomponist componeren. Dit is het uitwerken van alle muzikale ideeën die zijn opgedaan tijdens de schetsfase. Na het componeren start De Trouwcomponist met het arrangeren en produceren. Hierbij worden de muziekinstrumenten gekozen en wordt alles klaargemaakt om op de bruiloft gebruikt te worden.

Uniek

Het bruidspaar wordt betrokken bij elke stap door middel van geluidsfragmenten en video’s die opgestuurd worden. Hiermee kan het bruidspaar meekijken in het proces en kunnen ze hun mening geven over wat ze zien/horen.
Het bruidspaar mag zo vaak feedback geven tot ze helemaal tevreden zijn met het eindproduct.
De Trouwcomponist heeft een eigen studio waar muziekinstrumenten en zang opgenomen kunnen worden. Is één (of beide) van de verloofden muzikaal of willen ze een persoonlijke touch toevoegen aan het nummer dan kan dit in de studio.

Een herinnering

Het muziekstuk dat gecomponeerd wordt is helemaal uniek en volledig afgestemd op het bruidspaar. Net als een fotoboek is het muziekstuk iets wat herinneringen oproept, zelfs nog jaren na hun verbintenis. Geluid roept ook vaak meer op dan alleen een herinnering, vaak wordt de emotie ook getriggerd (Hallam et al., 2009) waardoor het bruidspaar voor even weer in het moment is waar het nummer afgespeeld werd.

Opties voor verschillende bedrijven

Cadeautjes in een goodiebag voor het bruidspaar

Het bruidspaar krijgt na het tekenen van de overeenkomst een goedgevulde goodiebag van De Trouwcomponist. Hierin zitten leuke cadeautjes die het bruidspaar weer kan gebruiken in de voorbereidingen van hun bruiloft. Ben je een bedrijf dat iets doet met bruiloften en zou je een goodie (denk hierbij aan een pen met het bedrijfslogo, een folder, visitekaartje, snoepjes, notitieblokjes enz.) in onze goodiebag willen stoppen als cadeautje voor de bruidsparen? Neem contact op met De Trouwcomponist.

Cadeautje na de bruiloft

Het bruidspaar krijgt nog een speciaal cadeautje na de bruiloft om hen te feliciteren. Ben je een bedrijf dat iets aanbiedt na een bruiloft, dan kunnen we een goodie van jouw bedrijf meesturen. Neem contact op voor meer informatie.

Muzikanten/bands/dj’s

De Trouwcomponist werkt graag samen met de uitgekozen muzikanten, bruiloftsband of dj van het bruidspaar. Zo kan er voorzien worden in speciale arrangementen van het muziekstuk en/of bladmuziek. Neem contact op voor meer informatie!

Videograaf

De Trouwcomponist maakt ook soundtracks voor onder trouwfilms. Graag werken wij hiervoor samen met de videograaf die het bruidspaar heeft uitgekozen. Neem contact op voor meer informatie.

BABS/trouwambtenaar

Met een Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand werkt De Trouwcomponist graag samen om de ceremonie nog unieker te maken. Denk aan een BABS die een nummer (mag een bestaand nummer zijn of een speciaal nummer gecomponeerd door De Trouwcomponist) wil opnemen in een professionele studio om deze cadeau te doen, of een backingtrack die ervoor zorgt dat jij als BABS zingend je bruidspaar trouwt. Of een soundtrack onder je speech waardoor het een mooi geheel vormt? Er is veel mogelijk. Neem voor informatie contact op!

Weddingplanner

Als weddingplanner wil je maar één ding voor het bruidspaar: dat door jouw talent als manusje-van-alles en jouw organisatorisch inzicht zij de dag van hun leven hebben en er nog lang over napraten. De Trouwcomponist wil daarbij helpen, met een unieke herinnering die nog jaren blijft. Bij elk jubileum kan het bruidspaar hun nummer aanzetten en komen ze gelijk in het gevoel van dat moment tijdens hun mooiste dag.
Misschien ben jij een weddingplanner die ook iets muzikaals voor het bruidspaar wil voorbereiden, denk aan een soundscape (een soort achtergrondmuziek als een thema, denk aan attractieparken die in het park muziek afspelen die je wel hoort als je erop focust maar in de omgeving smelt als je er niet op let), of een ondersteuning bij een opvoering van familieleden of vrienden van het bruidspaar. Ben je een zingende weddingplanner? De Trouwcomponist helpt je graag bij de voorbereidingen. Of heb je zelf nog een mooi idee? Neem contact op voor meer informatie!

Influencer

Ben je een influencer die gespecialiseerd is in bruiloften of ga je binnenkort trouwen waar je over wil vloggen/bloggen als influencer? De Trouwcomponist werkt graag met je samen om jouw trouwbeleving nog unieker te maken! Neem contact op over de mogelijkheden!

Commissie

Draag je een bruidspaar aan die muziek laat componeren bij De Trouwcomponist? Wij willen je graag bedanken met een commissie. Neem contact op voor meer informatie.

WhatsApp ons

E-mail ons

Contactformulier

Bron:

Hallam, S., Cross, I., & Thaut, M. (2009). Oxford Handbook of Music Psychology (1st Edition). Oxford University Press.