trouwcomponist logo

Unieke muziek op jullie bruiloft

Gezien vanuit het perspectief van een weddingplanner
Marcella van Dijk

9 juli 2023

Muziek op bruiloften, het is bijna niet meer voor te stellen zonder. Het binnenkomen tijdens de ceremonie, het tekenen van jullie trouwakte, het weglopen, de receptie, de openingsdans, overal kan muziek bij. Natuurlijk kunnen jullie kiezen voor een top 40 hit of een nummer dat jullie beiden leuk vinden of een bijzondere betekenis heeft. Maar het kan ook anders.

Stel je voor …

Jullie grote dag begint, misschien ontbijten jullie eerst, misschien zijn jullie zo zenuwachtig dat dit nog niet lukt. Met of zonder familie en vrienden bereiden jullie je voor op deze prachtige dag – jullie dag. De trouwkleding gaat aan en jullie dag gaat echt beginnen! De fotograaf en/of videograaf is aanwezig en misschien doen jullie wel een first look. Uiteindelijk komen jullie aan bij de plek waar de ceremonie gaat plaatsvinden. Prachtige muziek, die speciaal voor jullie is gecomponeerd, komt door de boxen. De muziek past precies bij jullie en jullie trouwdag. Helemaal in het uitgekozen thema van de dag komen jullie aan bij de BABS, oftewel de trouwambetenaar. Nadat jullie “ja” hebben gezegd wordt de muziek weer aangezet, prachtige muziek die tranen in jullie ogen brengt. Na het tekenen van de akte lopen jullie weer weg op muziek die ook jullie aanwezige gasten niet onberoerd laat.
Jullie lopen daarna de zaal in waar later een knalfeest wordt gehouden, en wederom is er muziek te horen, de muziek past perfect bij de muziek die tijdens de ceremonie te horen was en klopt helemaal met hoe jullie je nu voelen, een echt echtpaar! Na de receptie is het tijd voor eten, op de achtergrond speelt weer een fantastisch muziekstuk wat speciaal voor jullie is geschreven, uniek en nergens anders te horen. Het feest begint en jullie openingsdans is een prachtig nummer speciaal gecomponeerd en gezongen voor jullie en verteld precies hoe jullie elkaar hebben ontmoet, of wat jullie voor elkaar betekenen.
Na een fantastisch feest krijgen jullie na een aantal weken de foto’s en misschien wel de video van jullie dag. De video bevat jullie muziek, waardoor de herinnering aan jullie mooie dag blijft. Ook hebben jullie je hele huwelijkssoundtrack gekregen en zetten jullie die soms op om de herinnering te koesteren.

Wat is dit dan?

De Trouwcomponist; de soundtrack van jullie bruiloft. Muziek die speciaal voor jullie geschreven, gecomponeerd en opgenomen is in een professionele studio in Beuningen Gld. Niemand anders krijgt jullie stukken om te gebruiken, de stukken zijn helemaal op maat gemaakt voor jullie, en jullie alleen. Net zo uniek als jullie en jullie bruiloft dus. Voor elk moment op jullie trouwerij. Ook als jullie alleen een openingsdans of een lied voor de ceremonie willen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Nadat jullie een afspraak hebben gemaakt voor kennismaking komt het kennismakingsgesprek. Dit kan fysiek op een plek of online. In het vrijblijvende en ongedwongen kennismakingsgesprek proberen we te zien of het een match is en horen we graag over jullie als koppel, hoe jullie elkaar ontmoet hebben bijvoorbeeld. Daarnaast ontvangen jullie een goodiebag met onder andere cadeautjes.
Hebben jullie na het kennismakingsgesprek het idee dat jullie dit willen? Dan kunnen we nog een gesprek inplannen om de wensen te bespreken als dit tijdens het kennismakingsgesprek nog niet naar voren kwam. Hierna gaat De Trouwcomponist aan de slag en maakt een muzikale schets voor jullie. Dit kan één of meerdere schetsen zijn waar jullie uit kunnen kiezen. Als de schets is goedgekeurd gaat De Trouwcomponist door met het componeren van jullie muziek. Tussendoor krijgen jullie stukjes muziek opgestuurd van jullie muziek om de voortgang te horen en om daar feedback op te geven. Willen jullie bijvoorbeeld liever piano of violen? Vinden jullie de muziek te snel of juist te langzaam? Er zijn onbeperkte revisierondes voor elk muziekstuk. Hiermee wordt bedoeld dat de muziek op alle manieren aanpasbaar is en dat jullie dat ook mogen aangeven.
Als jullie volledig tevreden zijn, sturen we jullie de muziekbestanden toe in de hoogste kwaliteit en, als het nodig is, in meerdere bestandsformaten. 
Ook werken wij graag samen met jullie videograaf. Wij zorgen dan, samen met de videograaf, dat jullie muziek en de film een geheel worden.
Daarnaast kunnen we bladmuziek maken voor een band of andere muzikanten als jullie de muziek live willen laten uitvoeren.
Nadat jullie getrouwd zijn feliciteren wij jullie op gepaste wijze ;).

Willen jullie dit?

Neem contact op met De Trouwcomponist. Wij willen niets liever dan jullie bruiloft unieker en muzikaler maken! Ook voor vragen zijn jullie van harte welkom. We zien jullie snel!

En

Klopt er iets niet aan de tekst? Mail dan naar marcella@trouwcomponist.nl