trouwcomponist logo

Trouwen in de herfst: doen!

Gezien vanuit het perspectief van een weddingplanner
Marcella van Dijk

1 oktober 2023

Brown and green maple leaves on ground

Op 1 september is de weerkundige herfst gestart en op 23 september begon de astronomische herfst. Welke datum je ook aanhoudt: het is herfst! Trouwen tijdens de herfst is een goed idee!

Nadelen van een herfstbruiloft

De temperaturen zijn wat aan het dalen, de dagen worden korter, het weer wordt soms stormachtig, het waait meer, er zijn veel spinnen en spinnendraad … Waarom zou je willen kiezen voor een herfstbruiloft? Naast de nadelen zijn er ook veel voordelen waardoor een herfstbruiloft misschien zelf beter is dan een lente- of zomerbruiloft.

Voordelen van een herfstbruiloft

Wat dacht je van een bosbruiloft in de prachtige kleuren die de herfst kan voortbrengen? Of alleen de fotoshoot in een bebost gebied. Daarnaast staat de zon lager dan in de zomer wat weer zorgt voor mooi, zacht licht. Hierdoor krijgen de foto’s een magisch mooi effect. Het hoogseizoen is dan ten einde, niet iedereen is meer op vakantie en de trouwleveranciers hebben hun piektijd gehad. Jullie hebben dus kans dat iedereen die jullie willen uitnodigen kan én alle gewenste trouwleveranciers hun diensten/producten kunnen leveren.
De (natuurlijke) decoratie van buiten kan je voor je trouwerij gebruiken voor een knusse sfeer en wat weer voordelig kan uitwerken. Daarnaast is een herfstbruiloft goedkoper.

Goedkoper

Van de 65.000 bruidsparen die in een jaar trouwen zijn 10% herfstbruiloften.
De maanden oktober en november zijn goedkoper dan het zomerseizoen. Van mei tot september zijn populaire maanden om te trouwen. Willen jullie in oktober of november trouwen dan heb je kans dat jullie trouwlocatie goedkoper is dan in de populaire trouwmaanden. Dat komt door de trouwlocaties die graag hun ruimtes verhuren, ook in het laagseizoen.

Nog niet overtuigd?

Regenval hoeft geen probleem te zijn; in mei regent het net zo vaak als in oktober in 2018 volgens KNMI. Het herfstseizoen staat bekend om het lekkere eten. Houden jullie van wild of stoofpotten? Of misschien een pumpkin spice latte? Dat kan dan!
In het najaar zijn er prachtige bloemen waarmee een bruidsboeket of bloemenversieringen extra speciaal kunnen maken. Denk aan eucalyptus, rozen, astilbe (pluimspirea), pampasgras, zonnebloemen of dahlia’s? Prachtig en gedurfd!
Trouwkleding met lange mouwen of hogere halslijn staat niet vreemd in de herfst, het weer zit tussen heel warm en koud in. Je zweet niet je trouwkleding uit als in de zomer en het vriest nog niet buiten zoals in de winter. Wil je wel korte of geen mouwen en/of een lage halslijn dan is een optie een vest of een stola als de fotoshoot en/of de ceremonie buiten is.
Jullie zijn onderdeel van de 10% die in de herfst gaat trouwen; uniek!

Tip

Als jullie kiezen voor een herfstbruiloft, zorg dan ook voor een binnenlocatie als jullie buiten willen trouwen in geval er slecht weer is tijdens jullie dag. Denk ook aan een binnenlocatie voor de foto’s!

 

Gaan jullie voor een herfstbruiloft? Of toch liever voor lente- of een zomerbruiloft waar de meeste bruidsparen trouwen? Wat jullie ook kiezen, veel plezier met het plannen van jullie (herfstige?) bruiloft!

Bronnen:

KNMI (z.d.). Maandsommen neerslag, normalen, anomalieën.  Geraadpleegd op 18 september 2023, van https://www.knmi.nl/nederland-nu/klimatologie/geografische-overzichten/archief/maand/rd

Weddingspaces (z.d.). Waarom een herfstbruiloft een dikke aanrader is. Geraadpleegd op 18 september 2023, van https://weddingspaces.com/nl/inspiratie/herfstbruiloft/ 

Klopt er iets niet aan de tekst? Mail dan naar marcella@trouwcomponist.nl