trouwcomponist logo

Trouwen als een draak

Gezien vanuit het perspectief van een weddingplanner
Marcella van Dijk

4 februari 2024

Het Chinees nieuwjaar (Lunar New Year) begint dit jaar op 10 februari. Dit jaar is het jaar van de draak. Wat betekent dit en is dit wel een goed jaar om te trouwen volgens de oosterse astrologie?

Chinees nieuwjaar

Het Chinees nieuwjaar wordt uitbundig gevierd en vindt plaats in 2024 van 10 februari tot en met 25 februari. Dit jaar staat het jaar in de Chinese dierenriem in het teken van de draak en duurt van 10 februari 2024 tot 28 januari 2025. De datum van het Chinees nieuwjaar wordt bepaald door de stand van de maan in plaats van de zonnewenden die wij in het westen gebruiken.

Chinese dierenriem

De Chinese dierenriem bestaat uit 12 verschillende wezens: rat, os, tijger, konijn, draak, slang, paard, geit, aap, haan, hond en varken. Hierbij is de draak het enige mythische wezen. De 12 wezens hebben elk hun eigen jaar en komen daardoor eens in de 12 jaar terug. Dus het jaar 2024 is het jaar van de draak, hiervoor was 2012 het jaar van de draak, en daarvoor 2000.

Jaar van de draak

Het jaar van de draak wordt geassocieerd met voorspoed, succes en kracht. De draak staat symbool voor macht en fortuin. In het jaar van de draak kan iedereen genieten van succes, welvaart, creativiteit, innovatie, goed leiderschap, zelfvertrouwen, bescherming en geluk in de liefde. Misschien wel het beste jaar om te trouwen? 

 

Hebben jullie 2024 gekozen om te trouwen omdat jullie dan de voordelen hebben van het jaar van de draak of hadden jullie een andere reden? Ik wens jullie veel plezier met de voorbereidingen!

Bron:

Daelmans, M. (2024, 12 januari). 2024 is het Chinese jaar van de draak, en dat is goed nieuws. Geraadpleegd op 30 januari 2024, van https://www.sante.nl/kort-nieuws/2024-is-het-chinese-jaar-van-de-draak-en-dat-is-goed-nieuws/ 

Klopt er iets niet aan de tekst? Mail dan naar marcella@trouwcomponist.nl