trouwcomponist logo

Trouw paasspelletjes

Gezien vanuit het perspectief van een weddingplanner
Marcella van Dijk

31 maart 2024

Gaan jullie trouwen rond of op Pasen? En willen jullie Pasen op een leuke manier verweven met jullie bruiloft? Wat dachten jullie van spelletjes met een paasthema? Lees door voor inspiratie voor zowel binnen als buiten!

Bekende spelletjes met een paasthema

 • Jeu de boules met nep-paaseieren (plastic, hout of een ander niet-breekbaar materiaal). Elke deelnemer krijgt drie paaseieren in dezelfde kleur en er is één paasei dat afwijkt, dat is de but. Bij jeu de boules gooit de eerste speler eerst de but, daarna probeert iedereen zo dicht mogelijk bij de but uit te komen door de paaseieren te gooien. Daarmee mag je andermans eieren ook wegkaatsen. Als iedereen zijn/haar/hun eieren heeft gegooid, dan is de winnaar degene die het dichts bij de but ligt.
 • Midgetgolf met nep-paaseieren en een golfclub of stokken. De hole, waar de eieren naartoe geslagen moeten worden, kunnen gemaakt worden door een doos te versieren met een paasthema of anders een knikkerpot. Een gat in de grond kan ook, waar dat mogelijk is en mag. Iedereen krijgt een nep-paasei en een golfclub of stok. Diegene met de minste slagen wint het spel. 
 • Paaseieren zoeken, klassiek of met GPS. Als je kiest om chocolade paaseieren te verstoppen, zorg er dan voor dat iemand weet waar ze allemaal verstopt zijn om te voorkomen dat ze ergens verstopt blijven liggen en daarmee mogelijk gevaar op kunnen leveren voor dier en natuur. Ook kun je nep-paaseieren vullen met een QR-code of een briefje met de gewonnen prijs erin die af te halen is bij de ceremoniemeester. Voor een GPS zoektocht kun je een app downloaden en die gebruiken om het parcours uit te zetten, en het spel te spelen natuurlijk.
 • Gooispelletje met een houten of dik kartonnen bord in de vorm van een paashaas met meerdere gaten. Het meest in thema is dan gooien met wortels (of knuffels in de vorm van wortels).
 • Paasbingo. Maak een kaart met verschillende kleuren paaseieren (of verschillende decoraties) en zorg voor corresponderende paaseieren in een zak die één voor één getrokken worden. Wees lekker creatief met de prijzen die te winnen zijn. Denk aan paaschocola, een lunch met de bruid, de winnaar mag tijdens het avondfeest de eerste fles champagne openen, de winnaar mag zijn/haar/hun eerste glas bier komen tappen achter de bar, de winnaar mag de snacks voor het avondfeest samen met de locatie bepalen, enzovoort. Is het iets bijzonders waar de locatie waar jullie trouwen iets voor moet doen, overleg dit eerst goed met de locatie, of laat jullie ceremoniemeester/weddingplanner dit oppakken!

Geen spelletje maar leuk voor een creatief bruidspaar

 • Een eigen paasstukje maken met jullie gasten. Neem bijvoorbeeld steekschuim (meer bekend als oase) en steek daar narcissen, hyacinten, andere bloemen en takken, (paas)eieren en andere decoratie in.
 • Eieren schilderen om ze daarna op de eten of mee naar huis te nemen. Kies voor echte eieren (hardgekookt) of nep-eieren in een beschilderbaar materiaal (bijvoorbeeld van papier maché of van gips).
 • Maak een paaskrans met takjes en nep-paaseieren of andere leuke decoratie.
 • Doe een wedstrijdje wie de mooiste paashaas kan tekenen/schilderen in een bepaalde tijd. Vraag dan aan de gasten of zij deze paashaas willen schilderen met het bruidspaar in gedachten of laat de gasten het bruidspaar in de vorm van paashazen/paaseieren schilderen. De winnaar krijgt een leuk prijsje. Dit is ook een leuk alternatief voor het gastenboek. Laat achterop het schilderij/stuk papier jullie gasten hun wensen voor jullie schrijven.
 • Nog een creatieve manier voor jullie gastenboek: teken, schilder of koop een stuk papier, karton of hout, met een paastak erop en leg verschillende kleuren vingerverf klaar. Laat iedere gast zijn/haar/hun vingerafdruk plaatsen op de paastak. Een variatie met minder geknoei is papieren paaseieren waarop geschreven kan worden en die in een geschilderde/getekende of échte paastak gehangen kunnen worden.

Wel pasen, maar geen gedoe?

 • Zet bakjes met chocolade paaseieren neer op jullie trouwlocatie.
 • Versier de trouwlocatie met eieren, haasjes, kippetjes enzovoort.
 • Zorg voor een echte paasbrunch (is het mooi weer? Denk aan een picnic! Zorg dan wel voor stoelen) of paasdiner.
 • Dresscode (wat jullie vragen aan de gasten om te dragen als kleding): pasteltinten.
 • De bedankjes aan het eind van jullie grote dag in paasthema, denk aan een beeldje van een haantje, paashaasje of ei (optioneel: waarop jullie namen en trouwdatum staan). Of een zakje paaschocola of misschien wel versiering voor in de paastak.

Gaan jullie trouwen rond of op Pasen? Hopelijk hebben deze ideeën jullie geïnspireerd. Veel plezier met het plannen van jullie grote dag!

Bron:

Lady Lemonade (2020, 9 april). Paasspelletjes | De 16 allerleukste spelletjes om te doen met & rond Pasen!. Geraadpleegd op 23 maart 2024, van https://www.ladylemonade.nl/paasspelletjes-paas-spelletjes-binnen-buiten/

Klopt er iets niet aan de tekst? Mail dan naar marcella@trouwcomponist.nl

Beeld: picjumbo