trouwcomponist logo

Wie zijn wij

Wij zijn Maarten te Paske (componist en muziektechnoloog) en Marcella van Dijk (zangeres, songwriter en weddingplanner).

Het idee voor de Trouwcomponist is ontstaan bij onze eigen bruiloft in 2018. Maarten bedacht als verrassing voor Marcella om een openingsdans te componeren. Zowel Marcella als onze gasten vond dit zó geweldig, dat we uiteindelijk besloten om dit ook voor vele andere bruidsparen te willen doen.

Fotografie: Beyond Light

Stijl

Onze muzikale achtergrond is heel divers. Zo heeft Maarten een klassieke achtergrond en tien jaar pianoles gehad. Toen hij begon met componeren is hij via songwriting bij de popsound van de 80s, psychedelische 70s rock en symfonische metal uitgekomen om later via klassieke orkestratie en mediacompositie als MMus (Master of Music) af te studeren in 2022 aan de HKU.

Marcella bezit veel vocale mogelijkheden, heeft twintig jaar (klassiek) zangles gehad, terwijl haar focus altijd op musical, pop en R&B heeft gelegen. Met haar talent als tekstschrijfster weet ze in korte tijd pakkende teksten te schrijven, waar ze inmiddels ook muziek omheen schrijft. Daarnaast is ze in 2023 afgestudeerd als weddingplanner.

Afgestemd op jullie wensen en/of het bruiloftsthema kan het een lied worden, maar ook romantisch klassiek; wij vinden het geweldig om met verschillende stijlen te werken of zelfs te combineren…