trouwcomponist logo

Dag van het huwelijk

Gezien vanuit het perspectief van een weddingplanner
Marcella van Dijk

11 februari 2024

Op 11 februari 2024 is het internationale dag van het huwelijk. Wat is deze dag van het huwelijk?

Internationale dag van het huwelijk

Deze dag vindt elk jaar plaats op de tweede zondag in februari. Deze feestdag heeft een katholieke insteek. Op deze dag wordt het huwelijk gevierd, maar vooral dat de man en de vrouw de hoeksteen zijn van de maatschappij en hun gezin. Daarbij wordt de schoonheid gevierd van hun trouw-zijn aan elkaar, de opofferingen die gemaakt worden binnen het huwelijk en vooral het plezier in het dagelijks getrouwde leven.

Geschiedenis

Deze dag is ontstaan in de stad Baton Rouge in de staat Louisiana in Noord-Amerika in 1981. Getrouwde christelijke koppels vroegen aan de gouverneur en de burgermeester van de stad en de bisschop om Valentijnsdag uit te roepen tot “wij geloven in het huwelijk dag”. Deze dag werd een groot succes en vanaf 1982 werd het op meerdere plekken gevierd.
Soms valt Valentijnsdag samen met de viering van de dag van het huwelijk en soms een paar dagen ervoor of erna. Twee mooie dagen om de liefde te vieren dicht op elkaar.

 

Gaan jullie de dag van het huwelijk vieren? Of kiezen jullie ervoor om Valentijnsdag te vieren? Ik wens jullie een liefdevolle Valentijnsdag én dag van het huwelijk toe!

Bron:

Worldwide Marriage Encounter (2022, 8 februari). World Marriage Day. Geraadpleegd op 1 februari 2024, van https://wwme.org/community/sponsored-events/world-marriage-day/

Klopt er iets niet aan de tekst? Mail dan naar marcella@trouwcomponist.nl