trouwcomponist logo

Cadeautjes voor elkaar

Gezien vanuit het perspectief van een weddingplanner
Marcella van Dijk

13 augustus 2023

De ochtend van jullie huwelijk is begonnen. Visagie, haar, trouwkleding, sieraden … De ochtend kan nogal hectisch zijn. Hoe leuk is het om als bruidspaar elkaar een cadeautje te geven voordat de rest van de dag begint?

Momentje voor jullie samen

Na de first look of juist voordat alles begint in de ochtend even de tijd nemen om samen te zijn en je te realiseren dat jullie deze dag echtgenoten worden. Een klein momentje voor alleen jullie om elkaar een lief cadeautje te geven.

Het juiste moment

Natuurlijk kan een ander moment ook. Zoals net voor de ceremonie, ook als jullie elkaar nog niet hebben gezien, met de ruggen tegen elkaar om zo het cadeautje te kunnen geven. Of als jullie nog aan het voorbereiden zijn: laat iemand het cadeautje brengen. Ook kan het gelijk na het jawoord, als jullie weer thuis zijn na deze geweldige dag, of … Welk moment juist is, maken jullie zelf uit.

Welk cadeau

Het cadeau dat jullie aan elkaar willen geven kan iets zijn wat de ander op een wenslijst heeft geschreven. Vaak worden er sieraden aan elkaar gegeven, maar wat ook kan is een kattebel (kort geschreven bericht), een gedicht, een zelfgeschreven grapje, iets handgemaakt. Wees lekker creatief. Meestal worden persoonlijke cadeaus meer gewaardeerd dan dure presentjes. Bij mijn bruiloft heb ik als cadeautje voor mijn man gezongen, dit vond hij een prachtig cadeau en het paste bij ons.

Voor jullie bruiloft

Ieder bruidspaar kiest helemaal zelf hoe hun dag eruit gaat zien. Past een cadeautje geven aan jouw aanstaande bij jullie als koppel? Dan is het leuk om dit ook op jullie grote dag te doen. Denk je dat de hectiek van de dag wel genoeg is en dat een cadeautje aan elkaar geven daar niet bij past? Dan doen jullie het niet. Jullie beslissen wat er gaat gebeuren. 

 

Gaan jullie elkaar een cadeautje geven op jullie bruiloft? Ik wens jullie veel plezier bij het plannen van jullie dag!

Bron:

Van Bortel, S. (z.d.). Wanneer geeft het bruidspaar elkaar een cadeau?. Geraadpleegd op 24 juli 2023, van https://trouwen.nl/inspiratie/wanneer-geeft-het-bruidspaar-elkaar-een-cadeau

Klopt er iets niet aan de tekst? Mail dan naar marcella@trouwcomponist.nl