trouwcomponist logo

Blauw trouwen

Gezien vanuit het perspectief van een weddingplanner
Marcella van Dijk

14 januari 2024

Op maandag 15 januari 2024 is het Blue Monday (Blauwe Maandag of deprimaandag). Wat is deze dag en waarom zou je juist op deze dag willen trouwen? 

Wat is Blue Monday?

Blue Monday is de meest deprimerende dag van het jaar volgens de Britse psycholoog en bedenker van deze dag Cliff Arnall in 2005. De oorzaken van de meest deprimerende dag zijn onder andere het weer, de korte en donkere dagen, de goede voornemens die niet zijn waargemaakt, vakantie lijkt ver weg en natuurlijk dat maandag de eerste werkdag is van de week.
Dat Blue Monday echt bestaat is niet wetenschappelijk onderbouwd. 

Waarom trouwen op Blue Monday?

Ondanks dat het de meest deprimerende dag van het jaar wordt genoemd is deze dag juist interessant om te trouwen. Maak van de meest deprimerende dag juist de mooiste dag van jullie leven! Nooit meer een deprimaandag! Daarnaast is trouwen op maandag vaak gratis bij veel gemeenten. Daarnaast hoeven jullie geen rekening te houden met “something blue” als jullie die mooie traditie willen integreren in jullie bruiloft, want de kleur blauw zit in de naam van de dag.

 

Gaan jullie trouwen op Blue Monday of toch liever op een andere dag? Veel plezier met voorbereiden!

Bron:

Mullie, P. (2023, 16 januari). Bestaat Blue Monday echt?. Geraadpleegd op 11 januari 2024, van https://www.gezondheidenwetenschap.be/gezondheid-in-de-media/bestaat-blue-monday-echt 

Klopt er iets niet aan de tekst? Mail dan naar marcella@trouwcomponist.nl